Silvio, Cornell och till minne av Mackan

Alla inlägg den 9 maj 2018

Av Anne-Lie - 9 maj 2018 11:13

Måndag: Emma har fixat så hon har en moped så nu kan hon rida Silvio även i veckorna. Som vanligt är Silvio lite spänd i början me nslappnar av relativt fort. Vi kör med principen "tråka ut" = avspänning inna vi börja med nya vägar för att ta ett exempel. Silvio har energi så att det räcker och blir över och det räcker med en skarpare smackning för att öka energinivå. Idag övade vi byta om volt och serpentin om två bågar. Kul, tyckte Silvio som gillar att göra nya saker. Passet avslutades med galopp.

Tisdag: Cornell löshoppar Silvio går enbart i hagen idag


Onsdag: 

Torsdag: Emma och jag går till HRF och går in i ett stekhett ridhus. Silvio sköter sig så bra och Emma får öva sig att rida små transsions i trav. Idag galopperades det åt båda håll helt avspänt i fattningen. Vid en felfattnig trycker Emma till med skänkel och javisst där satt det första bytet som den naturligaste sak i världen. Glada och nöjda går vi hem i värmen.

Cornell trimmas av sina barn

Fredag:

Lördag: Cornell hoppar med sina barn 

Emma rider Sivlio. Helgens tema är HRF och  ja det är väldigt bra med varma ridhus och ungahästar. Ridhuset har en dämpande effekt... Det rids i samltiga gångarter och vihade bara lina på i första galoppen. idag bestod prövingen av småfåglar som flög framför nosen och som den stjärna Silvio är kopplar han på fokus och galopperar vidare. 

       

Söndag: Emma rider Silvio och idag är det mest fokus på ryttaren. Konsten att hitta stöd på vänstertygel och med växlande aktivvänster- högerskänkel,lite  lättare högerhand så infann sig flera stunder med rakriktning. 

Mycket bra jobbat av Silvio  och Emma i värmen idag. 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards